Как да работим със сапунен калкуратор + ВИДЕО

1 декември 2020
Как да работим със сапунен калкуратор + ВИДЕО

На пръв поглед използването на сапунен калкулатор не е никак лесна работа, особено ако се сблъсквате с такъв за пръв път. В действителност обаче далеч не е чак толкова трудно, колкото изглежда. За да ви убедим в това, описахме стъпките, които е необходимо да следвате, а в допълнение подготвихме и кратко видео, в което нагледно показваме употребата на сапунения калкуратор.


Стъпка 1

Изберете основата, която ще използвате за направата на сапуна. Опциите са 3- сода каустик, калиева основа или 90% калиева основа. Сода каустик служи за приготвянето на твърд сапун, а калиевата основа- за течен. В нашия случай избираме сода каустик.
Стъпка 2
Посочваме количеството масла, което възнамеряваме да използваме в рецептата, като за мерна единица избираме грамове.
Стъпка 3
В следващата стъпка е необходимо да посочим количеството вода, което ще използваме и съотношението, което то ще има спрямо маслата. Калкулаторът автоматично посочва 38%, но ако сте по- опитни или искате да постигнете определен резултат може да коригирате ръчно числото.
Стъпка 4
Изчисляваме процента на маслата- Super Fat, които няма да преминат през фазата на осапуняване, а ще запазят допълнителните си свойства. Fragrance са ароматите, които калкулаторът също изчислява автоматично като 31гр/кг.
Стъпка 5
В стъпка пет има списък с масла и восъци, от който може да изберем онези, които искаме да присъстват в рецептата ни. Добавяме ги като кликнем два пъти върху тях.
Стъпка 6
Посочваме дали искаме изчисленията за рецептата да се покажат в проценти или грамажи.

След като изпълним всички стъпки до тук, избираме опцията Calculate recipe, а след това View/Print recipe. Като резултат на това се отваря нов прозорец с подробна информация за цялата рецепта и необходимите за влагане продукти. Там откриваме и информация за качеството на сапуна, с избраните от нас съставки. Според данните от нея може да коригираме съотношението на продуктите до постигане на оптимални резлутати за твърдост, почистване, овлажняване, балончета и кремообразност на сапуна.


Надяваме се да сме ви били полезни и до нови сапунени срещи!П.Г.


Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още