Сапун с цветовете на българското знаме РЕЦЕПТА

25 февруари 2021
Сапун с цветовете на българското знаме РЕЦЕПТА

 

 

 

 

 

На 3- ти март 2021 г. се навършват 143 години от Освобождението на България. По този повод днес избрахме да ви представим една рецепта за сапуни в цветовете на трибагреника. Ако искате да разберете как постигнахме този резултат, продължете да четете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Необходими продукти:


Основа за сапуни "Разтопи и излей"

Цветове за сапун

Аромат- по желание

3 купички

Калъп/ форма за сапун

 

Начин на приготвяне:

В тенджерка на котлона се разтапя основата за сапун. Разделя се в три отделни купички по равно. Ако работим с бяла основа, оставяме течността в едната купичка чиста. Ако използваме прозрачна- оцветяваме с бяло. В следващата купичка добавяме 5 капки червена боя, а в последната- 5 капки зелена боя или ако нямаме такава използваме 3 капки синя и 3 капки жълта боя.

Приготвяме си формата за сапун и започваме с наливането на червената смес. Оставяме я да започне да се втвърдява. Когато това се случи, приготвяме за изливане следващата смес- зелената. Ако междувременно тя се е стегнала, върнете я за няколко минутки на котлона или за 15- 20 секунди в микровълновата фурна, докато се втечни отново. След това изсипете зелената смес върху червената. Повторете същата процедура и с бялата смес, като се уверете, че преди да я излеете, зелената смес е стегнала достатъчно. В противен случай двата цвята ще се смесят и няма да постигнете хубави цветове и ясни очертания. 

История:


На 3 март България отбелязва своя национален празник – Ден на освобождението от властта на Османската империя. То идва в резултат на Руско-турската Освободителна война 1877-78 г. На 3 март в Сан Стефано, близо до Истанбул, е подписан мирният договор между Русия и Османската империя, с който се поставя началото на свободна България.Поздрави и весело сапунисване!

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още