• Начало »
  • Новини »
  • Ето как правилно да добавите авокадо към вашите рецепти за сапун

Ето как правилно да добавите авокадо към вашите рецепти за сапун

15 февруари 2021
Ето как правилно да добавите авокадо към вашите рецепти за сапун

 

 

 

 

 

 

Авокадото е прекрасно допълнение към салатата, но същото се отнася и за сапуна. Чрез авокадото лесно може да придадем на сапуна си полезни свойства и незаменими мастни киселини, с които да подхраним кожата си в дълбочина. В днешната статия ще ви дадем няколко съвета за успешно прибавяне на авокадо в рецептата ви за сапун, чрез които да постигнете успех и да се радвате на красива и подхранена кожа.

 

 

 

  

 

 

Ето как правилно да добавите авокадо към вашите рецепти за сапун:

 

Опитайте да замените до 1/3 от количеството вода във вашата рецепта с пюре от авокадо. Ако вашата рецепта изисква 255 мл вода, опитайте 170 мл вода плюс 85 мл пюре от авокадо.

Смесете авокадото със затоплените масла, преди да добавите разтвора на натриевата основа.

Смесете добре авокадото с пасатор, тъй като ако останат големи парчета от плода те могат да се развалят в сапуна.

За съжаление авокадото няма да остане зелено в сапуна, но за сметка на това може да опитате да добавите 1 до 2 ч. л. френска зелена глина или хлорела на прах за естествен зелен цвят.

Най-добре е да се избягва геловата фаза, тъй като авокадото има тенденция да потъмнява, когато се нагрее.

Изсипете сместа на сапуна в отделни форми и ги поставете в хладилника за около 24 часа, преди да го върнете на стайна температура.

Сапуните, направени с авокадо, имат сходен срок на годност като обикновения сапун, а високото pH на сапуна предпазва от разваляне.

 

Рецепта за сапун с авокадо

Заредени с незаменими мастни киселини, които са чудесни за вашата кожа, прясното пюре от авокадо си партнира с меката почистваща сила на френската зелена глина в този подхранващ сапун, който кожата ви със сигурност ще обикне!

 

Необходими съставки:

 

Разтвор с натриева основа

163 г дестилирана вода

111 г натриева основа

2 ч.л. Френска зелена глина

Масла и авокадо

205 g зехтин (41%)

130 г кокосово масло (26%)

70 г масло от авокадо (14%)

65 g  манго (13%)

30 г рициново масло (6%)

50 г прясно авокадо, пюре

 

Начин на приготвяне:

  • Носете предпазни ръкавици и очила, внимателно разбъркайте натриевата основа в дестилираната вода. Oставете да се охлади за около 30 до 40 минути или докато стане около 38 до 43 C.
  • Разтопете твърдите мазнини (като кокосовото) и ги смесете с останалите масла. Проверявайте температурата и охлаждайте или затопляйте, ако е необходимо, така че маслата да са около 38-43 градуса.
  • Смесете авокадото в маслата с помощта на пасатор, докато не се виждат големи парчета авокадо, тъй като те могат да се развалят в сапуна. Добавете и разбъркайте добре френската зелена глина.
  • Изсипете разтвора от натриева основа в маслата. С помощта на комбинация от ръчно и механично разбъркване, смесете докато сапунът достигне лека следа.
  • За да запазите цвета на сапуна, поставете напълнените форми в хладилника за около 24 часа. Отделните форми работят най-добре за предотвратяване на частичен гел.
  • След като извадите от хладилника, оставете формата да престои още един или два дни, преди да извадите сапуна от нея. От тези количества се получават  средно 6-8 сапуна.
  • Оставете сапуните да се втвърдят за поне 4 до 6 седмици преди употреба.

ЛЮБОПИТНО- Освен за дегустация на гуакамоле или за намазване върху топла филия препечен хляб, авокадото може да се похвали с впечатляващ списък от предимства за подобряване на състоянието на кожата. Това се дължи на здравословните мазнини, витамини и минерали, които се съдържат в този хранителен супер плод.
Авокадото не само е с високо съдържание на здравословни мазнини, но също така е отличен източник на витамини Е и С, които играят ключова роля за здравето и жизнеността на кожата ви.

Консумацията на авокадо и прилагането му върху кожата може да доведе до:

Успокояване на кожата
Предотвратяване увреждането на кожата
Подобряване еластичността на кожата
Намаляване на несъвършенства и пъпчици
Подобряване цялостното състояние на кожата
Предотвратяване на сухата кожаПоздрави и весело сапунисване!

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още