Рецепта за слънчеви сапунчета

31 август 2020
Рецепта за слънчеви сапунчета


В края на лятото споделям една рецепта от мен за слънчеви сапунчета, които да ни топлят през зимата. Нарекох си ги слънчеви не само заради времето, в което ги правех, а и заради жълтия цвят, който се получи напълно естетствено. Имах масло от лимонена трева под ръка, затова използвах него. В последния момент реших да оцветя една част със жълт железен оксид и да изрисувам и слънчице върху всяко сапунче. Аромата, както и рисунките върху сапунчетата, са личен избор на всеки сапуно-творец. Рецептата изготвих на база на отворените изостанали масла, с които разполагам. Винаги използвам сапунен калкулатор за изчисляването им.

Ето и рецептата за тези прекрасни слънчеви сапуни:

400гр. Кокосово масло

20гр. Рициново масло

200гр. Маслиново масло

100гр. Масло от пшеничен зародиш

Разтвор на натриева основа направен с:

273гр. Дестилирана вода

110гр. Натриева основа (на люспи или перли, в зависимост от вашите предпочитания)Сапунът е приготвен по студения метод. Ако сте начинаещи, повече информация за пълния процес може да прочетете ето ТУК.Весело сапунисване и до нови срещи!

 

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още