Направи си сам желиран сапун с готова база

22 март 2021
Направи си сам желиран сапун с готова база

 

 

 

 

 

 

 

Някои деца изпитват пълен ужас при мисълта да влязат в банята, още повече ако се налага да прекъснат играта си заради това. Една тънкост, която може да приложите, за да направите този момент по- приятен за децата си е да използвате интересни и забавни за тях играчки, а защо не и желиран сапун, който ще превърне времето, прекарано под душа в игра.  Ако ви е интересно как да си направите такива сапунчета, продължете да четете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Желираният сапун е победител в ръцете: той помага както на възрастните, така и на децата. Можете също така да го персонализирате за почти всеки аромат, цвят или форма, които искате, така че може да използвате тази основна рецепта, за да създадете толкова много забавни и различни форми и аромати желе сапуни.

Ако сте любители на етеричните масла, определено може да добавите успокояващ микс от масла, за да помогнете на децата да се успокоят и отпуснат преди сън.

Тези доста блестящи сапунчета изглеждат супер сладки, съхранявани в стъклен буркан в банята. Желе сапунът е забавен сапун, който насърчава децата да се къпят с удоволстие, а би могъл да е интересна изненада и за гостите ви.

Важно е да се каче, че този сапун е сапун, а не е храна. Може да изглежда като желиран бонбон, но е сапун. Не давайте този сапун на деца, без да ги наблюдавате, защото рискувате да го опитат.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЖЕЛИРАН САПУН С ГОТОВА БАЗА

По желание: можете също да добавите етерични масла за аромат.

 

 

КАК ДА НАПРАВИМ САПУНЕНЕНО ЖЕЛЕ:

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 • 3/4 чаша желе база„разтопи и излей“
 • 5-10 капки сапунен цвят, по желание
 • 1 чаена лъжичка козметичен блясък на прах или слюда
 • Спирт в бутилка
 • Етерични масла, по избор

 

НЕОБХОДИМИ ИНСТРУМЕНТИ:

 • Силиконова форма
 • Купа за смесване
 • Мерителна чашка

 

УКАЗАНИЯ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 

 1. Пригответе желираната основа, като я нарежете на по- малки парченца и напълните ¾ чаена чаша с основата.
 2. Загрейте на стъпки от 20 секунди, като разбърквате добре между всяко подгряване, ако е необходимо.
 3. Разбъркайте етерични масла, оцветител и козметичен блясък или слюда на прах. Съобразете аромата и цвета с вашите лични предпочитания.
 4. Напръскайте силиконовата форма със спирт, за да предотвратите появата на мехурчета, и след това изсипете разтопената сапунена смес, докато вдлъбнатините се запълнят. (Необходимото количество ще зависи от вашата силиконова форма и избраните форми.)
 5. Напръскайте и горната част на течния сапун, за да предотвратите появата на мехурчета върху него.
 6. Можете да оставите сапуните да се поставят на безопасно място, където да останат необезпокоявани от малки палави ръчички, или да ги поставите в хладилника.
 7. След като сапуните са твърди на допир, извадете ги от силиконовата форма и се наслаждавайте на желирания ефект!
 8. Можете да ги съхранявате на рафта в банята или в буркан.

 


Желирани сапунчета

 

Добавете малко  забавление към вашата баня с тези гъвкави, желе сапуни, които можете да приготвите у дома! Те са страхотен подарък и са забавно допълнение към вашата баня за гости.

Всеизвестна истина е, че майка, притежаваща забавен сапун, ще накара детето си да се изкъпе без сила и подкуп.

 

 

Поздрави и весело сапунисване!

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още