Направете си класически бял сапун - РЕЦЕПТИ

29 март 2021
Направете си класически бял сапун - РЕЦЕПТИ

 

 

 

 

 

 

 

Старомодният бял сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако нямате проблем с това сапунът ви да не е със снежнобял цвят, тази основна рецепта, която съдържа малко рициново масло, добавено за допълнителна пяна, може да ви послужи чудесно за приготвянето на един класически сапун. Равните съотношения на маслиновото, палмовото и кокосовото масло ще направят прекрасна, овлажняваща пяна, която ще има добри почистващи и освежаващи свойства.

 

Рецепта:

35% зехтин

30% палмово масло

30% кокосово масло

5% рициново масло

Този сапун ще има приятен светло бежов цвят.

Как да получите по-бял сапун ?

Ако имате желание все пак за перфектен бял цвят, съществуват два основни начина да постигнете този резултат.

Вариант №1- Добавете малко титанов диоксид (TD)

 

 

Ако използвате титанов диоксид на водна основа, добавете го към сместа си от натриева основа и вода. Ако използвате титанов диоксид на маслена основа, тогава можете да го добавите към вашите разтопени масла по всяко време до появата на следа.

И с двете версии на титанов диоксид обикновено добавяме около 1 ч.л. на килограм масла. (напр. ако вашата рецепта съдържа 950 мл масла в нея, използвайте 2 ч. л. титанов диоксид).

 

Вариант №2- Коригирайте вашата рецепта с "по-бели" масла

 

 

С по-твърдите масла, като говежда лой, свинска мас, кокосово или палмово масло, обикновено се получава по - бял сапун. Малко рициново масло в рецептата също ще ви помогне да получите хубава твърда бяла следа, както и наистина светъл зехтин.

И така, ето няколко прости рецепти с тези масла, с които трябва да получите хубав, твърд бял сапун със или без титанов диоксид.

 

Поздрави и весело сапунисване!

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Сапунът с активен въглен е любим нa хората, които искат чиста и свежа кожа. Според мнозина, той има свойството да извлича излишното масло и замърсяване от порите като по този начин  намалява разширените пори. Всъщност, той не свива порите, но чрез изтегляне на мръсотията ги прави по-слабо изразени. Ако ви е интересно как да си приготвите страхотен почистващ сапун, продължете да четете.

прочети още