Топ 10 ползи от кокосовото масло

8 декември 2020
Топ 10 ползи от кокосовото масло

 
През последните години кокосовото масло успя да привлече интереса на мнозина, като за кратно време се превърна в суперхрана. Уникалната комбинация от мастни киселини в съставът му спомагат за поддържане на добро здравословно състояние, като допринасят за загубата на мазнини, здравето на сърцето и мозъчната функция. В допълнение на това, с помощта на кососовото масло може да се погрижим и за здравето на косата, кожата и тялото си. Какви други свойства има кокосовото масло, ако ви е интересно, продължете да четете. 


Топ 10 ползи от кокосово масло:

  1. Хидратира и омекотява кожата, тъй като притежава способността да "потъва" дълбоко в клетките.
  2. Помага за естественото изчистване на мръсотията и мъртвите кожни клетки, което позволява добиването и поддържането на здравословен тен.
  3. То е страхотно средство за премахване на грим.
  4. Идеалното е за дълбоко почистване на лицето.
  5. Действа като антибактериален щит.
  6. Има добър ефект при гъбични инфекции.
  7. Има естествен слънцезащитен фактор.
  8. Може да намали бръчките на лицето.
  9. Предотвратява преждевременното стареене на кожата.
  10. Чудесен заместител е на бебешкото олио за тяло.

 
Защо да използваме кокосово масло?

Кокосовото масло е растителна мазнина, която има изключително благоприятстващи здравето свойства. Има широко приложение в козметиката. Най-често се използва като съставка на сапуни, шампоани, кремове,лосиони, балсами за устни и много др.

Кокосовото масло е високо наситено масло, което традиционно се произвежда чрез извличане на масло от сурови кокосови орехи или сушени кокосови ядки. Богато е на наситени мастни и средно-верижни мастни киселини, особено на лауринова киселина. Доказано е, че високото съдържание на мазнини в кокосовото масло спомага за подобряване на определени състояния на кожата, като лекува рани, намалява обривите и предотвратява акне. Неговото противовъзпалително действие прави чудеса за успокояващи кожни заболявания.

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още