Как да си направим паста за зъби в домашни условия?

10 декември 2020
Как да си направим паста за зъби в домашни условия?

Да си направиш паста за зъби вкъщи е много лесна задача. А така приготвената домашна паста е наистина полезна и се грижи за хигиената на устната кухина без да вреди на здравето ни със съставките си. Хубавото при приготвяне на домашна паста за зъби е, че всеки може да прецени какво да сложи в своята рецепта и как да я адаптира спрямо собствените си нужди.

Предлагам ви една рецепта за паста за зъби със зеолит. Напоследък много информация се изписа за зеолита, която може да намерите и сами, затова няма да ви затрупвам допълнително, а преминавам направо към рецептата.

 

И така, необходимите съставки са следните:

4 с.л кокосово масло

4 с.л. зеолит

2-3 с.л. дестилирана вода

½ ч.л. хималайска сол

10 капки масло от мента                                                     
Начин на приготвяне:

Смесват се в стъклен/порцеланов съд кокосовото масло, глината и хималайската сол.  Разбъркава се до получаване на еднородна смес. Ако искате сместа да е по- рядка добавете още кокосово масло до получаване на желаната от вас консистенция.При желание може да добавите стевия по ваш вкус. Накрая добавете и ментовото масло (може да го замените и с друго масло по ваше желание). Поставете сместа в подходяща туба или букранче. Пастата вече е готова за употреба. За измиване на зъбите достатъчното количество е колкото големината на грахово зърно. Вече може да се радвате на своята паста, здрави зъби и венци. :) 

Как да направите обикновен лосион за лице, като използвате само няколко съставки, включително масло, вода, емулгиращ восък и етерични масла за аромат? Нещата, които всички ние искаме от един обикновен крем за лице са хидратиращи свойства , полезни за кожата масла, прекрасен аромат и кремообразно усещане. Много от нас имат любима марка кремове, но както знаете, грижата за кожата може да струва доста, особено с течение на времето. Удивително е, че е доста лесно да създадете свой собствен крем с малко и естествени съставки и за много по- малко пари. Активното време за приготвяне на тази рецепта за крем за лице е само около час и освен термометър и ленти за pH, няма да имате нужда от друго специализирано оборудване. Крайният продукт е достатъчно богат крем, който действа много добре на нормална до суха кожа. Ако ви е интересно как да си я приготвите, продължете да четете.

прочети още

Старомодният сапун с натриева основа и масла е чудесен за къпане на тялото и косата, както и за пране на дрехи. Единственият му аромат е чистата миризма на сапун. Процесът на приготвяне на сапун, който използваме, създава овлажняващ продукт, със стабилна и дълготрайна пяна. Ако ви е интересно как да си го приготвите продължавайте да четете.

прочети още